Uvjeti korištenja


Ovi uvjeti korištenja definiraju postupak kupnje, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Prodavatelj robe ponuđene na ovim stranicama je tvrtka Leteći magarac d.o.o., a kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga prodavatelju.

Sve cijene na na web trgovini www.flying-donkey.com izražene su u kunama s uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe. Cijene su važeće do obrade novog cjenika.

Navedene cijene vrijede samo za web trgovinu www.flying-doney.com i ne moraju biti identične kao na drugim prodajnim mjestima FLYING DONKEY asortimana.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten mijenjati cijene isključivo za web shop. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popuste i akcije.

Registracija

Kupac može ili ne mora biti registriran na www.flying-donkey.com kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od kupca se zahtjeva unošenje email adrese i lozinke.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a čemu će pismenim putem obavijestiti kupca u roku komuniciranom kupcu nakon izvršene narudžbe.

 

Plaćanje

Naručene artikle, sa troškovima dostave, kupac će prodavatelju platiti gotovinskom transakcijom (bankovni depozit/internet bankarstvo) ili putem PayPal računa, na osnovi kupčeve narudžbe. Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini prodavatelja.

Potvrda kupnje

Po izvršenju narudžbe kupac će primiti obavijest da je narudžba provedena, a obavijesti će primiti na email adresu ostavljenu prodavatelju pri samom procesu kupnje.

Dostava kupljene robe

Dostava robe vrši se unutar 8 radnih dana od trenutka potvrde kupnje, odnosno 8 radnih dana nakon što je uplata vidljiva na našem bankovnom računu. Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako kupac nakon 20 dana od kupnje ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko kupac ne podigne pošiljku od dostavljača u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća prodavatelju.

Trošak dostave

Trošak dostave naplaćuje se prema gramaži pošiljke, koja ovisi o količini i tipu kupljenih proizvoda, a obračun i iznos iskazuje se pri procesu završetka kupnje (checkouta).

Odustajanje od kupnje

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavatelja na email adresu info@flying-donkey.com.

Ako je kupac robu već preuzeo i odustao od kupnje, preuzetu robu mora vratiti po pisanoj obavijesti prodavaču. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani i neoštećeni, te obavezno priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu prodavatelja. Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavatelj je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljke koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća o svom trošku.

Reklamacija i prigovori

Prodavatelj je odgovoran za kvalitetu, odnosno stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda na web trgovini www.flying-donkey.com.

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10, stavku 6, Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavatelju uputiti pisani prigovor putem emaila - info@flying-donkey.com. Pri tome molimo da upišete vaše ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na prigovor ćemo pismeno odgovoriti u roku od 14 dana od zaprimanja istog.

Prodavatelj odgovora za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Zamjena kupljene robe

Zamjena je moguća samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci, a moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Zamjenu je potrebno zatražiti putem emaila na info@flying-donkey.com, a u njegovom sadržaju objasniti razlog zamjene. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, napravit ćemo zamjenu. Izravne troškove zamjene robe morate snositi sami.

Raskid ugovora i povrat robe

Povrat se priznaje samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Kupac ima pravo ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti Ugovor o kupnji u roku od 14 dana, računajući od dana preuzimanja proizvoda. Ugovor se raskida pisanom obavješću o raskidu ugovora putem emaila na info@flying-donkey.com.
Ukoliko kupac jednostrano raskine Ugovor o kupnji obvezuje se vratiti isporučeni proizvod o svom trošku, na adresu prodavatelja. Prodavatelj je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Osnova prikupljanja i obrade osobnih podataka

Prodavatelj se obavezuje i jamči da će u svakom konkretnom slučaju vaše osobne podatke obrađivati savjesno, pošteno, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite u cilju sprečavanja neovlaštenog objavljivanja i zloupotrebe Vaših osobnih podataka, a u svemu u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Prodavatelj neće dostavljati vaše osobne podatke trećoj osobi osim ako zakon nalaže drugačije. Vaši osobni podaci će se obrađivati do opoziva vašeg pristanka, nakon čega će svi vaši podaci biti trajno uništeni.

Osobne podatke ne prikupljamo samim vašim posjetom naših web stranica, nego tek pri vašem samostalnom i svojevoljnom upisu u procesu kupnje, registracije za primanje newslettera, ispunjavanja ankete ili slanjem upita putem kontakt forme.

Pristanak za prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka izražavate popunjavanjem posebno predviđenih formulara za usluge ponuđene na web stranici i možete ga opozvati u svakom trenutku kontakt email adresu prodavatelja.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica internet trgovine www.flying-donkey.com komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjene uvjeta korištenja

Leteći magarac d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete korištenja. Svaka izmjena Uvjeta korištenja biti će objavljena na stranicama internet trgovine.