Samobalansirajući Hondin motor

16 Jan, 2017

Author: Hr-Maart

Prije nekoliko tjedana, japanska auto-moto uzdanica Honda predstavila je koncept motora koji defintivno možemo nazvati neviđenim. Ne, ne radi se o najbržem, ni najljepšem, ni najkulerskijem motoru kojeg ste ikada vidjeli, već o motoru u koji je ugrađena tehnologija samobalansiranja ili da pojasnimo – ne trebaju mu nogare da bi stajao uspravno dok je stacionarnom stanju.

Jest da bi bilo izvrsno da to čudo od tehnologije zapravo sprječava padove – u tom slučaju vjerujemo da bi mnogi kojima žene brane kupnju motora radi padova, došli na svoje – no nažalost u samoj vožnji ta tehnologija nema preveliku funkciju. Sustav pod nazovom ‘Honda Riding Assist’ je doduše iskoristiv u laganoj vožnji kroz neki uski prostor ili prevedeno, provlačenje među autima na semaforu (što pojedini domaći motoristi vole prakticirati) ili u kreni-stani tipu vožnje, koji možemo susresti u svakom urbanom okruženju.

Da li će tehnologija stvarno zaživiti i u serijskoj prozvodnji preostaje nam za vidjeti, a do tada bacite pogled na video kako sve to zapravo funkcionira.

Izvor: Carscoops