Legendarni grafit ponovno krasi Hendrixov most!

9 Jun, 2017

Author: Hr-Maart

Grafit ‘HENDRIX’, simbol zagrebačke urbane pop-kulture, mladenaštva i bunta, u nekoliko je navrata kroz protekla dva desetljeća osvanuo ispisan na Željezničkom ili Zelenom mostu na Savi, te je isto toliko puta brisan. Kroz godine postojanja i trud fanatika koji su grafit iznova obnavljali, postao je sastavni dio mosta koji za većinu pripadnika mlađe generacije isključivo i je poznat kao Hendrixov most. Obzirom da je most, inače spomenik kulture, prije nekoliko godina u potpunosti obnovljen, a prošli tjedan osebujno osvjetljen, moguće da grafit Hendrix, u svom autohtonom obliku, više nećemo vidjeti tamo gdje pripada – na Hendrixovom mostu… Ili možda ipak hoćemo?

Flying Donkey koji se voli identificirati kao urbani brand ulične mode, orijentiran na mlade (i one koji se tako osjećaju), prepoznao je Hendrixov most kao urbani zagrebački simbol s kojim se i sami brand može poistovjetiti.
U šetnji nasipom  ili  vožnji Jadranskim mostom primjetit ćete da se Hendrixov most i dalje samo zeleni, a natpisa ‘HENDRIX’ u izvornom obliku, možemo se samo prisjetiti ukoliko nas sjećanje i dalje dobro služi. Kako sve ne bi ostalo na tome, kreativni team Flying Donkeya iz naftalina je “izvukao” fotografiju grafita na Hendrixovom mostu i “zapakirao” je u specijalno izdanje T-shirta, za oba spola.

Iako se nismo odvažili visiti s mosta, kao autori stvarnog grafita, na ovaj malo manje opasan način obilježili smo i ovjekovječili spomen na ‘Hendrixa’ i njegov most.
Za sve koji će prepoznati našu inicijativu, majice će biti dostupne u FLYING DONKEY prodavaonici u Arena Centru, a mi se nadamo da će naš napor možda potaknuti neke buduće inicijative vezane za Hendrixov most.